Bevægelse
Læren om bevægelse og evnen til at bevæge sig er, i min verden, et element, der hænger uløseligt sammen med vores evne til at skabe en blød relation med vores hest.
Jo dygtigere vi er til at bevæge os i et flow, jo dygtigere bliver vi til at signalere et "læsevenligt" kropsprog over for hesten. Flow i kroppen er betinget af, hvor god kropsbevidsthed vi har, og hvor meget vi har været vandt til at bruge kroppen i al almindelighed.
 
Er du vandt til at bevæge dig, og er dine muskler smidige og stærke? Hvordan bevæger din krop sig egentlig i henholdsvis frie og definerede rammer?
Dette kan du undersøge hos mig, da jeg i min undervisning på kurser, giver dig lektioner om bevægelsens effekt på kroppen. Det bliver sjovt, og vi skal lege med mange forskellige danse-, yoga- og bevægelsesteknikker, som skubber lidt til vores komfortzone og samtidig udfordrer kropsbevidstheden. Det hele kan overføres direkte til alt arbejde med hesten fra jorden og udviklingen af sædets bevægelighed i ridningen.
Alle kan være med, uanset om du føler dig "gammel og stivbenet", eller om du er elitesportsudøver. Øvelsernes niveau tilpasses den enkelte, således at alle får udfordring. Ingen bevægelser er forkerte, og vi arbejder ikke ud over smertegrænser! Det handler om at DU mærker DIG selv, og det er ikke en konkurrence om, hvem der er bedstKom og bliv glad i låget. Det udløser indofiner og måske endda en meditativ fornemmelse.
De elementer jeg bygger mit bevægelsesgrundlag ud fra stammer bl.a. fra gymnastik, moderne dans, kontaktimprovisation, yoga, meditation og afrikansk dans. Disse former for bevægelse kan hjælpe os med at ”være i kroppen” både til hverdag og i samspillet med en hest.