Birgitte og Brella

Navn, årgang:
Birgitte, 1961

Navn, årgang, race på den hest du primært har fået undervisning med:
Brella, islænder fra 2006

Hvornår fik du første gang undervisning af Katja?
2009

Hvor ofte (ca.) har du modtaget undervisning siden?
Adskillige gange siden jeg mødt Katja første gang.

Hvorfor valgte du at få undervisning af Katja/ hvad var dit mål?
Havde hørt uden i verdenen, at Katja kunne noget særligt i samarbejdet med hestene. Jeg ville gerne lære at samarbejde med mine heste på deres præmisser, lære deres sprog, lære at blive forbundet, lære at samarbejde i flow så magt-frit som muligt. Da jeg mødte Katja første gang, havde jeg lige købt en islændervallak, som jeg hurtigt så, havde nogle udfordringer rent adfærdsmæssigt. Han viste sig at være meget "lukket" - reagerede ikke på ting omkring sig men kunne samtidig finde på at fare sammen som lyn fra en klar himmel. Under vores første undervisningslektion kiggede Katja min hest i munden, og et chorkerende skævt tandsæt kom til syne. Efter en længere udredning stod det klart, at hesten mén fra de meget skæve tænder, havde givet ham skævheder i nakke og ryg af en sådan grad, at det var synd at holde ham i live.


Katja havde imidlertid trænet og tilredet en dejlig islænderhoppe, Brella, som hun anbefalede mig at købe i stedet.

Har dette mål evt. ændret sig? Evt. til hvad?

Never ending story og det er min vej med hestene.

Hvad er din generelle oplevelse med Katjas undervisning?

Katja er et særligt og smukt menneske. Hendes nærvær, oprigtighed, livsglæde og humor, gør at jeg bliver tryg ved hende fra første møde. Jeg oplever Katja har en særlig evne . "Knowledge from the ancestors" og et univers af viden om heste, som hun sætter i spil i den undervisning, hun tilbyder. Tiden går i stå, og der er læring på flere niveau fra start til slut.

Hvad er den største forskel efter at have fået undervisning?
En større forbundenhed og jeg får endnu mere øjnene op for, hvad min hest vil lære mig. Jeg får "Hestesprogs-teknikkerne" fra Katja, så jeg kan møde Brella og indgå i et samarbejde.


Fremtidige mål?

Mere af samme, it's the never ending story <3