Lærke og Zafir

Navn, årgang:
Lærke, 1996

Navn, årgang, race på den hest du primært har fået undervisning med:
Zafir, årg. 2011, fuldblodsarabervallak

Hvornår fik du første gang undervisning af Katja?
På en sommerlejr i 2012

Hvor ofte har du modtaget undervisning siden?
Hvert år siden da (undtaget 2013) har jeg om sommeren deltaget på sommerlejr ved Katja. Derudover har jeg flere gange deltaget på kurser og træningsdage. I sommeren 2015 var min hest Zafir i træning og tilridning hos Katja i 3 uger, og i den forbindelse fik jeg også undervisning.

Hvorfor valgte du at få undervisning af Katja/ hvad var dit mål?
Da jeg fik min første hest, indså jeg hurtigt, at de "traditionelle" metoder ikke var vejen frem os. Inden jeg deltog på lejren v. Katja i 2012, havde jeg længe ledt efter en underviser, som forstod både min hest og jeg. En som forstod at videreformidle på en god og rolig måde, og som så på hest og ejer som en helhed. Jeg havde allerede på daværende tidspunkt fået undervisning af et par andre, men dette gav desværre et par dårlige erfaringer. Da jeg så opslaget med lejren i 2012, var jeg ikke længe om at melde mig til, og dette har jeg bestemt heller ikke fortrudt siden! Jeg havde dengang et mål om at slippe af med al den stress, de spændinger mv, der desværre var hverdag for min hest og jeg dengang – jeg lærte, at det var mig selv, jeg skulle arbejde med, for at bryde den onde cirkel, det efterhånden var blevet til.
På den første lejr, jeg deltog på, sluttede vi lejren af med kun at arbejde med en halsring rundt om halsen - med lette signaler og uden al den spænding, der før havde præget vores træning.

Har dine mål ændret sig? Evt. til hvad?
Stadig den dag i dag arbejder jeg med at kunne gå i stalden med ro i krop og sind. Er jeg stresset eller mærker indre spændinger, bruger jeg hellere tiden hos hesten på at "grounde", da dette absolut er blevet det vigtigste for min hest og jeg!

Hvad er din generelle oplevelse med Katjas undervisning?
Jeg forlader altid banen med ro helt ind i sjælen, efter en undervisningstime ved Katja, og min hest ligeså. Ikke alene kan Katja noget helt fantastisk med hestene! Det samme kan hun også med menneskene! Hun forstår på en helt unik måde at videreformidle alle sine "guldkorn", og hun ved lige, hvilke "knapper" hun skal trykke på hos både hesten og mig selv.

 

Hvad er den største forskel efter at have fået undervisning?
Når jeg kigger tilbage til 2012, hvor jeg mødte Katja første gang, og sammenligner med nu, så har jeg som person udviklet mig helt enormt! Fra dengang, hvor jeg blev utrolig frustreret, når noget ikke fungerede, for så at opgive, til nu, hvor jeg formår at bevare roen. Ikke kun udadtil men også indadtil. Når noget kikser, prøver og forsøger jeg bare igen, indtil jeg finder "knappen".

 

Fremtidige mål?
Mit fremtidige mål!?
Hmm, der hvor min hest og Katja fører os hen ;-)