Nina og Tölta

Navn, årgang:
Nina, født 1991

Navn, årgang, race på den hest du primært har fået undervisning med:
Tölta, islænder blanding 6 år

Hvornår fik du første gang undervisning af Katja?
I 2012.

Hvor ofte har du modtaget undervisning siden?
Har modtaget jævnligt undervisning de sidste 5 år - ca. hver eller hver anden måned.

Hvorfor valgte du at få undervisning af Katja/ hvad var dit mål?
Tölta var 3 år, da jeg fik hende i gave – en handelshest, solgt fra mand til mand på markeder. Vild, nervøs og yderst intelligent. Den første lange periode foregik med at få hende til at have tillid til mig og få hende til at gå mere end 1 skridt frem ad af gangen. Hun stak jævnligt af med alt og alle (inkl. Katja en enkelt gang ;-))

Mit mål med hende er, at hun bliver en stabil tur hest, som jeg er tryg ved. Jeg har haft mange grimme oplevelser med heste og har af den grund været bange for dem. Jeg fik øjnene op for horsemanship, da jeg på både hestens og mine præmisser kunne bruge tid sammen med det dyr, jeg godt kan lide.

Har dine mål ændret sig? Evt. til hvad?
Nu efter næsten 5 års træning fra jorden er vi kommet så langt, at både hest og jeg er trygge ved at begive os ud på en ny rejse med mig på nakken af min hest.

Hvad er din generelle oplevelse med Katjas undervisning?
Katja har som min primære underviser lært mig forskellige måder at takle forskellige situationer på, hvor enten hesten eller jeg bliver nervøse. Katja besidder den sjældne egenskab at aflæse hest og rytter i nuet og finde den helt rigtige tilgangsmetode i de forskellige situationer. Det skaber tryghed for mig, og det bliver på en god måde udfordret gang på gang. Jeg havde fornøjelsen af at deltage på sommerlejr i 2016. Aldrig har undervisning givet så meget udvikling i mig som person men også som et team med min firbenet ven, på så kort tid.

Hvad er den største forskel efter at have fået undervisning?
Hvis ikke det havde været for Katja, var jeg ALDRIG kommet så langt.