Priser kurser

1 dages kursus med hest
1 dages kursus tilskuer 
2 dages kursus med hest
2 dages kursus tilskuer  
3 dages kursus med hest
3 dages kursus tilskuer   

800,00 kr
300,00 kr
1.600,00 kr
600,00 kr
2.400,00 kr
900,00 kr

Kl. 08.00-16.30

Kl. 08.00-16.30

Kl. 08.00-16.30

Kl. 08.00-16.30

Kl. 08.00-16.30

Kl. 08.00-16.30

Der er plads til 5 deltager med hest pr. dag. Derudover får arrangøren af kurset en plads med hest gratis på kurserne, så der ialt er 6 deltagere pr. dag. Det givet et lille hyggeligt hold med rum til hygge og fordybelse.

 

Deltagere med hest modtager 2 enelektioner af 30 minutters varige + 1½ times teori og praktiske øvelser uden hest pr. dag


Priserne er inkl. kørsel i en radius af 130 km fra min bopæl (8240 Risskov), men eksl. leje af faciliteter og mad. Priserne for det samlede arrangement kan variere afhængig af udgifterne til leje af faciliteter og i forhold til mængden og kvaliteten af forplejningen.


Såfremt et kursus ikke kan fyldes op, aftales det fra gang til gang om arrangementet kan afholdes eller ej.
Arrangøren kan vælge at lade deltagerne selv medbringe forplejning til 1 dages kurserne.
Ved 2 og 3 dages kurserne bør arrangøren sørge for morgenmad og frokost til både kursister og underviseren.


Ved tilmelding betales det fulde beløb for det pågældende event. Arrangøren af et arrangement kan opkræve penge fra deltagerne, eller der kan overføres direkte til Katja. Endelig overførelse fra arrangør til Katja, skal ske senest 2 uger før kursets afholdelse - i enkelte tilfælde kan senere betalingsdato aftales.


Bliver du forhindret i deltagelse tilbagebetales beløbet ikke! Pladsen kan dog sælges til en anden deltager såfremt, der står nogle på venteliste. Aflyser Katja arrangementet betales det fulde beløb retur til alle deltagere.

Vil vi gerne læsse vores hest i en trailer, må vi påtage os det ansvar, det er, at uddanne hesten i at forstå vores signaler og det pres, den måtte opleve - for det er et stort pres for heste at gå ind i et lille rum, der tilmed bevæger sig uforudsigeligt, når den er lukket. Nogle heste vil også føle sig pressede, når vi vil sadle den, eller stiger op på dens ryg.

 

Pres skal ikke forstås negativt eller som noget, der er synd for hesten, så længe det bruges rigtigt. Ordet "pres" har desværre mange dårlige wibes idag, fordi nogle bruger det med dårlig timing og i for store doser. Pres er i virkeligheden bare signaler og guidninger - det kan være, at vi bruger stemmen som guid, det kan være en hånd på hestens bringe eller bagpart for at få den til at flytte sig. Det kan være en berøring med pisken, og det kan være når bagbommen lukkes i traileren. Måske tolker hesten speakeren på stævnepladsen som et voldsomt pres, eller måske tror hesten, den skal reagere på presset fra gjorden på sadlen. Hvor voldsomt  disse "pres" opleves for hesten, afhænger af handlerens evne til at uddanne hesten til at forstå dem, og til hvordan den skal reagere på dem. Hvis hesten reagerer meget på en løftet pisk, så er der noget i hestens uddannelse, der ikke er indlært optimalt endnu, eller også bruger handleren pisken uhensigtsmæssigt. Det er en kunst, at bruge pres i de rigtige doser! De tungere hestetyper inviterer os ofte til at bruge mere pres, når vi for eksempel skal flytte på dem. Følsomme og meget sensitive heste inviterer til, at vi selv bliver meget forsigtige. Ingen af situationerne er optimale for et godt og sikkert samarbejde.

sanse, bevægelse, blide hjælpere,  danse, naturen, ikke lade ambitioner blokerer glæden og energien,

Det er en vigtig del af hestens uddannelse, at den lærer at slappe af i en "bestemt form" eller i et "afgrænset rum", så hesten forstår, det der sker, når vi trækker dem til og fra folden, beskærer deres hove, læsser dem i en trailer, longerer eller rider på dem. Alle er situationer, hvor vi "afgrænser" hestens mulighed for at bevæge sig. Hesten skal have en chance for at forstå vores signaler, så den ved, hvordan den skal reagerer også i en stresset situation. Det skaber sikkerhed for begge parter.

Hvad er vigtigt for mig i samspillet med hestene?

I min hverdag med heste er det, at kunne være sammen med dem ude i den friske luft det vigtigste. Hvis jeg har travlt, er det altid det jeg prioriterer, og det jeg har mest brug for - bare at hænge ud sammen uden at noget skal være kompliceret. Den mulighed er afhængig af, at hestens grundlæggende behov er dækket. Den grundlæggende pakke af omsorg for min hest, danner byggestenene for en god "hænge ud tid sammen", eller en god træning. Er min hest stresset i det daglige, kan jeg træne eller være sammen med hesten nok så meget, uden reelt at opnå den dybe kontakt, som begge parter ellers kan nyde sammen. Omvend kan træning give hesten en basisforståelse af de signaler jeg bruger, når netop hesten skal trækkes til og fra sin fold eller stå bundet, mens jeg strigler og hygger om den.