Sanne og Annabell

Navn, årgang:
Sanne 1993

Navn, årgang, race på den hest du primært har fået undervisning med:
Sir Gawain fra 1999 – blanding (Nordsvensk) og Annabell fra 2009 – BarockPinto

Hvornår fik du første gang undervisning af Katja?
Jeg fik undervisning første gang i december 2010

Hvor ofte (ca.) har du modtaget undervisning siden?
I perioder har jeg modtaget undervisning ca. hver 14. dag. Men der har også været perioder, hvor der er gået et par måneder i mellem. Især med min nye hest, har jeg ikke fået meget undervisning, da jeg er flyttet.

Hvorfor valgte du at få undervisning af Katja/ hvad var dit mål?
I starten handlede det om, at jeg skulle lære min hest at gå i trailer.

Har dette mål evt. ændret sig? Evt. til hvad?
Målet har ændret sig mange gange igennem årene. Jeg har haft mange forskellige fokus punkter. F.eks. trailerlæsning, basalt jordarbejde/håndtering, longering, løsarbejde, akademisk dressur fra jorden og ryg, tricks træning og show træning.

Når dette så er sagt, så har mit fokus i perioder været omkring ro og grounding i min egen krop.

Hvad er din generelle oplevelse med Katjas undervisning?
Katja er en fantastisk underviser. Hun har altid gode ideer både til ting man kan lave, men også til hvordan man kan afhjælpe eventuelle problemer. Hun ser hesten, hun ser mennesket, men der ud over er hun rigtig god til at se, hvordan de påvirker hinanden. Hun har en naturlig ro i den måde hun omgås både heste og mennesker, så der hurtigt kommer en fortrolig og lærerig stemning. Derudover har Katja viden inden for mange fag/trænings områder, og formår at have en afsindig stor teknisk viden og kunnen, hvilket sikre at hun leverer undervisning af meget høj kvalitet.


Hvad er den største forskel efter at have fået undervisning?
Jeg har lært så meget praksis og teoretisk af Katja, at jeg i dag selv kan afhjælpe eventuelle problemer, i takt med de eventuelt skulle opstå i håndteringen af min hest. Jeg er blevet motiveret til at fortsætte den gode træning på hestens præmisser, og har fået værktøjerne til selv at begynde at indlære nye bevægelser eller øvelser. Jeg har lært rigtig meget om mig selv som person. Katja har lært mig, hvad mine styrker og svagheder som menneske er. Hun har givet mig nogle redskaber til at håndtere og komme videre i svære perioder, både personligt men også i arbejdet med hesten. Derudover har hun været med til at give mig nogle fantastiske oplevelser på kurser og lejre, hvor jeg har rykket mig utroligt meget både med og uden hesten.


Fremtidige mål?
Jeg har mange mål for min nye hest. Jeg vil blandt andet gerne ud til en række kurser men også ud og vise noget godt horsemanship på stævnepladserne. Derudover håber jeg, at jeg en dag kan være en lige så stor inspirations kilde for andre, som Katja har været for mig.