top of page

Tilridning og træningsheste

Tilridning og træningsheste

I perioder tilbyder jeg at tage heste i tilridning og træning. I denne process er det vigtigt, at ejeren selv bliver en del af forløbet, således at man kan overtage arbejdet, når hesten kommer hjem igen. Hvor meget du selv er involveret aftales individuelt.

 

Hos mig vil den første periode af træningen altid foregå fra jorden af! Det er her "sproget" og sikkerheden etableres, og jeg sætter mig således ikke op på en hest, der ikke har gennemgået en en række øvelser fra jorden af først! Skal hesten ikke rides i forløbet, tilpasses programmet selvfølgelig efter formålet med træningen.

 

I en tilridningsproces indlærer jeg alle signaler fra tøjler, pisk, stemme og schenkler gennem jordarbejde. Hesten vil komme til at kende fremad- og stopsignal både i skridt og trav, mens jeg går ved dens side. Mange heste har også stor gavn af at lære den basale del af den akademiske dressur for hånd og i longen. Jeg gennemgår desuden en lang række tilvænningsøvelser og miljøtræning, så jeg ved, hvordan hesten reagerer på nye ting, og så den bliver dus med udstyret, pisken, bevægelser, materielle ting og lyde. Det er også vigtigt for mig, at jeg kan få lov at "trykke lidt på speederen", uden at hesten tænder fuldstændig af. Derfor lærer jeg hesten, hvordan den skal reagere hensigtsmæssigt på forskellige energier i signalerne. Når jeg stille og roligt kan styre hestens gangarter og tempo, kan stoppe den og få den til at stå stille både i longen, og mens jeg står ved dens side, så er det min erfaring, at hesten også forstår signalerne fra ryggen af. Dermed bliver hesten altså tilredet fra jorden.

Ønsker du denne fulde pakke, hvor der ikke springes over, hvor gærdet er lavest, og hvor processen hele tiden justeres i forhold til hesten, så er du meget velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om dine og din hests behov. Jeg gør opmærksom på, at hesten er her på dit eget ansvar, og du hæfter selv for evt. skader eller beskadiget materiale.

Priser

Prisen for træningshest kan variere lidt afhængig af, hvor ofte du ønsker, at hesten skal trænes. Måske ønsker du selv at komme og træne med hesten et par gange om ugen, således at jeg kun skal træne den fx 2 gange om ugen. Når jeg træner hesten, er du velkommen til at se med, og du kan evt. få undervisning med hesten i hele eller dele af lektionen.

Jeg tilbyder i øjeblikket kun træning af hesten, og dermed ikke den daglige pasning. Du skal derfor selv kunne komme til mit opstaldningssted i Trige (Aarhus N) og passe din hest til dagligt (udmugning og turnus ind- og udluk). Det vil være oplagt for din hest, at stå opstaldet for en periode fx en hel vinter eller en hel sommer. På den måde vil din hest blive en del af den eksisterende flok, som i øvrigt er ude mange timer hver dag på store arealer. Du vælger selv, hvor mange uger, jeg skal træne din hest i den periode, den bor på adressen, men du skal minimum booke 4 ugers sammenhængende træning ad gangen med mindst 2 lektioner pr. uge. 1 lektion er af 45 min varighed inkl. forberedelse.

Et eksempel:
Hesten står opstaldet en hel vinter fra oktober - april. Jeg træner hesten 2 gange pr. uge i 4 uger ad gangen i oktober, januar og marts. Tiden her imellem går med, at du selv træner og øver dig i det, du har lært.

(Alternativt kan du booke undervisning som "forløb". Her bookes 4 lektioner ad gangen, som så skal bruges i løbet af 4 måneder. Se mere under menuen "forløb".)

At have "hest i træning" hos mig er oplagt for dig, der bor i Aarhus området, og som selv ønsker at være en stor del af hesten hverdag og træning. Du kan aktivt følge med i alt, hvad der sker omkring hesten, og du vil kunne træne både alene og sammen med andre fra stalden. Der er ridehal samt udendørsbane med lys, og der ligger skov 2 steder i nærheden.

Kommer hesten om sommeren, er der mulighed for fuldtidsgræs, og du behøver derfor ikke komme hver dag i denne periode. Jeg tilser og give vitaminer til hesten, de dage jeg træner den.

Prisen pr. gang jeg træner med hesten er 450 kr.

Pris for opstaldning er 1000 kr inkl halm til boksen om vinteren.

Pris for tørt wrap er 250 kr pr. mdr. for ½ skive minibig pr dag (ca. 5-8 kg).

Frøgræs gives kun vinter (ca. november - april) på folden for 100 kr pr mdr.

Foder medbringer man selv.

Et eksempel med en hest i træning på sommergræs:

Du træner selv hesten 2 gange om ugen.

Jeg træner hesten 2 gange om ugen.

Prisen for træning er 900 kr pr uge

Prisen for opstaldning er 1000 kr pr mdr

Du medbringer selv vitaminer og evt. foder.

I alt pr mdr (hvis der er 4 uger pr mdr) = 4600 kr

Et eksempel med en hest i træning om vinteren:

Du træner selv hesten 2 gange om ugen.
Jeg træner hesten 2 gange om ugen.

Prisen for træning er 900 kr pr uge

Prisen for opstaldning er 1000 kr pr. mdr.
Prisen for hø er 250 kr pr. mdr.

Prisen for frøgræs er 100 kr pr. mdr.

Du medbringer selv foder.
I alt pr mdr (hvis der er 4 uger pr. mdr)= 4950 kr

Du kan sætte forløbet sammen, som det giver bedst mening for dig. Skriv til mig, så vil jeg fortælle dig yderligere om stalden og dagligdagen her, og vi kan drøfte alle de spørgsmål du måtte have. Se kontaktoplysninger i bunden af siden.

webfil-3766.jpg
2018-01-13 11.02.25-1.jpg
bottom of page