Træning

Jeg værner om det gode horsemanship, hvilket er meget mere end blot hestetræning. De grundlæggende forhold for hesten i stald og på fold, skal være tilpasset hestens behov. Foder, hov- og tandpleje skal ligeledes være i orden. Dernæst kommer hele den daglige håndtering af hesten, hvor omgangen helst skal foregå roligt og sikkert. Netop denne del kan trænes. Jordarbejde, løsarbejde, trailerlæsning og akademisk dressur danner et godt samlet fundament i hestens uddannelse! For at mærke "Zen", og for at opnå en dyb kontakt med hesten må vi bruge viden fra forskellige træningsmetoder. Selvom man"bare" er turrytter, så vil man kunne opnå en mere sikker og blød kontakt med hesten, hvis man også uddanner fra jorden af. Som aktiv stævnerytter, vil du også altid få en mere balanceret og smidig hest, hvis du laver lidt "heste-yoga" med redskaber fra den akademiske dressur. Det ene udelukker ikke det andet - tværtimod -og vi skal ikke være så bange for at bruge forskellige værktøjer. Det gør træningen alsidig og spændende for begge parter.

Et eksempel på en uddannelsesstige kunne hos Zentaur.dk se således ud:

Sikkerhed - "stay alive", sikkerhedsafstand, vige for tryk, evt. fysiologiske problematikker hos hesten
Teknik - hvordan du rent teknisk giver signalerne p
å en læsevenlig måde overfor hesten, position mm.
Grounding - vi arbejder med din grounding, åndedræt, ro i krop og sjæl
Flow - flydende overgange og øvelsesskift, groundet bevægelighed,mere avanceret øvelsessammensætning
Takt - vi mærker hvordan takten kan ændre sig i egen og i hestens krop. Vi kan fx finde takten sammen fra jorden, i dressurarbejdet, i simple overgange, i tölt eller piaffe.

 

Punkterne kan arbejdes med enkeltvis og i en individuel rækkefølge. Ikke alle punkter er nødvendige, for at skabe en smuk relation med hesten. Nogle gange vil større sikkerhed opstå, hvis rytteren først lære at slappe af med en rolig og dyb vejrtrækning. Andre gange er vi nødt til at at arbejde meget teknisk, for at du og din hest kan forstå hinanden.