Zentaur Retreat 2020

OBS DENNE LEJR ER UDSAT TIL SOMMEREN 2021 - NY DATO VIL FØLGE!!

Er du vild med outdoorliv, heste og bål?!
Så skal du helt sikkert læse med her!

D. 3. - 6. august 2020 afholdes der Zentaur Retreat v/ Katja og Tanja Døi.

Her har du en helt unik mulighed for virkelig at opleve nærværet med naturen og din hest, da vi både spiser, sover og træner med hestene lige midt i naturen på Norddjurs. Du modtager daglig undervisning med hest af Katja, og du laver mad samt lærer om bålets mange egenskaber sammen med Tanja.

 

Katja er en erfaren og meget tålmodig formidler, som ser det som sin fornemste opgave, at spore sig ind på, hvad det netop er, du og din hest har brug for. Du kan få hjælp til alt fra tilridning og uddannelse af den unge/urutinerede hest til genoptræning, problemløsning, omskoling og ja, bare god hestehåndtering, når du gerne vil lære noget nyt. Meget af undervisningen vil også bestå i at skabe en bevidsthed i din egen krop, så du mærker, hvad du egentlig signalerer til hesten via dit kropssprog og din energi. Der vil både være lektioner med og uden hest.

Som en ekstra krølle på Zentaur-retreatet i år, har vi valgt at tilføje bålet og ilden som en vigtig del af kursusdagene. Bålets mange funktioner kommer i spil, og vi vil eksperimentere med lave forskellige bål til forskellige formål. Som deltager på retreatet får du indblik i ild som element, og hvad det gør ved os mennesker, samtidig med at vi selvfølgelig skal lave en masse spændende mad over bål.


Tanja er uddannet naturformidler, og bliver ansvarlig for oplevelserne omkring bålet. Hun vil efter bedste evne guide deltagerne gennem madlavningen, som i år bliver en stor del af oplevelsen. Deltagerne skal selv være med til at tilberede de måltider, som bliver lavet over bålet, men vi hjælpes selvfølgelig ad og hygger max imens. Menuen bliver sammensat af både kød og grønt, men vi kan selvfølgelige trylle med vegetariske alternativer, hvis dette ønskes. Det bliver forskellige bålretter, du højst tænkeligt ikke har prøvet at lave over bål før. Vi bestræber os på, at samtlige råvare bliver lokale og økologiske, med så lidt gluten og laktose i som muligt. Det er derfor vigtigt, at vi hurtigst muligt kender til allergener og øvrige mad præferencer, da vi skal bestille råvarerne lokalt i god tid.

Vi har valgt at tillægge oplevelserne og madlavningen omkring bålet stor værdi, fordi vi ønsker at trække det nærvær, som bålet kan skabe, med ind i arbejdet med hestene. Det er ønsket, at I vil tage godt imod konceptet, og I kan forvente at blive inspireret på nye måder, og mest af alt komme til at lugte rigtig godt af bål i flere dage.

Vejledende Program - obs tidsplanen kan blive ændret:

Dag 1 - mandag

Kl. 12.00-14.00 Ankomst og indkvartering
Kl. 14.00-16.00 Ryste sammen, refleksionsøvelser uden hest
Kl. 16.00-20.00 Bålmiddag v/ Tanja (hvordan laver man bål, forberedelse af middag, madlavning over bål)

 

Dag 2 - tirsdag

Kl. 06.00-08.00 Nærværs-øvelser og hestetjek
Kl. 08.00-09.00 Zentaurgrød og bålkaffe v/ Tanja

Kl. 09.30-14.30 Lektioner med hest 30 min. pr ekvipage - frokostpause undervejs med luksussandwich

Kl. 14.30-16.00 Pause og hestetjek, evt. badetur til Fjellerup

Kl. 16.00-20.00 Bålmiddag v/ Tanja (bålaktiviteter, forberedelse af middag, madlavning over bål)

 

Dag 3 - onsdag

Kl. 06.00-08.00 Nærværs-øvelser og hestetjek
Kl. 08.00-09.00 Zentaurgrød og bålkaffe v/ Tanja

Kl. 09.30-14.30 Lektioner med hest 30 min. pr ekvipage - frokostpause undervejs med luksussandwich
Kl. 14.30-16.00 Pause og hestetjek, evt. badetur til Fjellerup

Kl. 16.00-20.00 Bålmiddag v/ Tanja (bålaktiviteter, forberedelse af middag, madlavning over bål)

 

Dag 4 - torsdag
Kl. 06.00-08.00 Nærværs-øvelser og hestetjek
Kl. 08.00-09.00 Zentaurgrød og bålkaffe v/ Tanja

Kl. 09.30-13.00 Præcisions udfordringer med surprice faktor 4 deltagere ad gangen - kan udføres ridende eller fra jord
Kl. 13.00-14.00 Sandwich og evaluering

Kl. 14.00 oprydning og tak for denne gang.

Prisen for sommerens ultimativt fedeste lejr er:

4350 kr inkl. alle måltider!

Der er 8 pladser med hest - ingen tilskuerpladser.


Tilmeldingskriterier

Lejren er for alle fra 16 år og op efter. Du skal selv kunne varetage al pasning og håndtering af din hest, men du får selvfølgelig hjælp og støtte i forbindelse med undervisningssituationen. Din hest kommer til at kunne se de andre heste hele tiden, men skal kunne stå på en fold for sig selv. Alle racer er velkommen, dog ingen hingste.
Ved tilmelding kontaktes Katja via hjemmesidens "kontakt-faneblad". Her får du oplyst et kontonummer. Der betales et depositum på 2150 kr. såfremt tilmelding sker før 1. maj 2020. D. 1. maj 2020 betales så det resterende beløb på 2200 kr. Tilmeldinger efter 1. maj vil kræve det fulde beløb på en gang. Det kan desværre ikke lade sig gøre at få tilbagebetaling, hvis du skulle blive forhindret, men du er velkommen til at sælge pladsen videre til en anden.


Praktisk info

Adresse: I grusgraven på Taoslyst, Eskilsagre 10, 8961 Allingåbro, Nørager

Hele oplevelsen er baseret på nærvær. Det er en oplagt mulighed at slukke mobilen og lade stilheden og det sociale komme i fokus. Derfor er faciliteterne også primitive men utrolig hyggelige! Vi pryder lejrpladsen med lyskæder og solcellefakler, så man også kan se efter mørkets frembrud.

Overnatning kommer til at foregå i medbragt telt i skoven, tæt på bålpladsen og hestefoldene. Har man behov for en bedre seng, er man velkommen til at opgraderer opholdet ved at booke sig ind på bed and breakfast i nærheden. Deltagerne er velkommen til at slå sig sammen i teltene, så man ikke skal sove alene.

 

Toiletfaciliteterne består af gode muldtoiletter med dertilhørende håndvask og sæbe. Vi bestræber os på at opretholde en god håndhygiejne især omkring madlavningen. Bad er muligt i bølgen blå - vi er tæt på Fjellerup strand, som kan besøges i pauserne. Ellers kommer man langt med at skylle håret i koldt vand og en klud til kroppen. Et tip er at have et par 2-liters vandflasker med, som man fylder og ligger i teltet. Vandet bliver hurtigt varmet op, så man kan bade kroppen i det. Vi sørger for et lille afdække til dette formål, så man kan stå i fred og vaske sig. Det plejer at være en ret så sjov oplevelse at nøjes!

Man slår selv sin egen paddock op på ca 8x8 meter til hesten, og der er vand i nærheden til både heste og mennesker. Man kan købe hø på stedet eller selv medbring dette. Trailerne kan stå parkeret tæt på lejrpladsen, så man kan have sit grej og foder der.

Vi glæder os helt vildt til at forkæle dig og din hest i uge 32!!!

- Katja og Tanja