top of page

lør. 20. apr.

|

Sabro

Kursus om sædet

Dagskursus om sædet.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
Kursus om sædet
Kursus om sædet

Tid og sted

20. apr. 2024, 09.00 – 15.00

Sabro, Lyngballevej 4, 8471 Sabro, Danmark

Om eventet

På dette kursus vil der være 2 timer teori og praktiske øvelser uden heste, hvor vi skal mærke en masse nuancer i vores egen krop og dermed også i vores sæde. Herefter vil der være enkeltlektioner for dem, der medbringer egen hest. Teorien tager afsæt i den akademiske dressur. 

Kurset er meget konkret og håndgribeligt, og du er velkommen uanset erfaringsgrundlag, men kurset henvender sig især til nybegyndere og til ryttere, der mangler forklaringer på, hvordan deres sæde påvirker hesten. Jeg forsøger at tage det "helt fra starten af" så alle kan være med!

Sædet kan vi aldrig ikke-kommunikere med, forstået på den måde, at vores sæde altid fortæller noget til hesten. Jo mere vi lære at mærke sædet og dets bevægelighed og spændinger, jo bedre bliver vi til at fremme den sunde bevægelse, afspænde og ikke at forstyrre hesten, når den bære rundt på os.  Vi skal sidde på pilatesbolde (medbring selv en) og vi skal ud og gå på banen i forskellige øvelsessammensætninger. Vi skal også se en masse spændende video i slowmotion, hvor vi træner øjet til at se, hvad der egentlig sker i vores sæde! Vi kommer til at tale om, hvordan man guider hesten op eller ned i tempo via sædet, åndedræt, og vi kigger på øvelser der kan afspænde både din og hestens krop. Frem for alt, så skal vi lære at mærke hvornår hvilket ben er i luften, og lære at mærke hestens brystkasserotation, som er essentielt for at kunne give hesten signaler på de rette momenter.

Efter teorien er der enelektioner for dem der har hest med. Som tilskuer bliver du inddraget lige så meget som dem der deltager med hest. Der er masser af mulighed for spørgsmål undervejs! Lektionerne må gerne handle om andet end lige sædet fx longering, præcisionsridning, akademisk dressur generelt, jordarbejde og eller løsarbejde.  Har du allerede nu nogle spørgsmål omkring sædet, kan du ved tilmelding, sende dem til mig, så tager jeg det med på kurset ! Det kan være ting du undrer dig over, eller noget du bare gerne vil lære mere om. Ingen spørgsmål er dumme!!  

Program 

Kl. 8-8.30 Ankomst for dem der medbringer hest.  

Kl. 9-11 Teori og praktiske øvelser om sædet  

Kl. 11.15-12.00 Lektion 1 

Kl. 12.00-12.30 Frokost 

Kl. 12.30-13.15 Lektion 2 

Kl. 13.15-14.00 Lektion 3 

Kl. 14.00-14.45 Lektion 4  

Pris med hest inkl boks, kaffe, kage: 875 kr 

Pris for tilskuer inkl kaffe, kage: 400 kr 

Alle medbringer selv frokost og øvrige drikkevarer.  

Tilmelding sker ved at kontakte Katja via kontaktoplysningerne i bunden af siden. Her vil du få udleveret betalingsoplysninger mm. Ved betaling sikrer du din plads på kurset.

Del dette event

bottom of page