Trailerlæsning

Vi kender formentlig alle sammen det der med, når vi ikke kan læsse hesten i trailer. Det bringer unødige mange bekymringer og ondt i maven måske flere dage forud for en køretur.

 

Tilbage i 2002 var jeg klar til at dykke rigtig ned i den kunst, det er, at læsse sin hest roligt og sikkert. Min nuværende araberhoppe var dengang bange for at gå i trailer, og det var lidt af en selvmordaktion at lukke bag hende, hvis man var heldig at få hende derind! Det tog endvidere længere og længere tid at læsse hende for hver gang, jeg skulle ud og kører. Da problemet var vokset mig over hovedet, besluttede jeg mig for at betale, hvad det kostede for at få professionel hjælp. Dette ændrede alt, og i dag er det mig, der tager rundt og hjælper andre heste og deres mennesker med at komme trygt og sikkert ind i traileren.

Kunsten at læsse sin hest, er for mig, noget af det vigtigste basisarbejde der findes, fordi det også fortæller noget om, hvordan vores generelle kommunikation med hesten er! Mange hesteejere opdager først i trailersammenhænge, at deres hest ikke respekterer dem, og det skaber ofte unødvendige og farlige situationer! Respekt hænger uløseligt sammen med tillid – derfor opdager mange også, at deres hest ikke stoler på dem, når det virkelig gælder. Hesten ”fryser fast” eller reagere måske voldsomt, hvilket kan gøre mennesket nervøst. Hesten begynder typisk at undvige opgaven, fordi mennesket bliver utroværdigt i kropssproget.

Hos mig kan du lære, hvad der skal til, for at du selv kan læsse din hest roligt og trygt! For nogle ekvipager drejer det sig om små ting, der skal ændres, og så er problemet løst – for andre kan det tage måneder, lidt afhængig af menneskets nervøsitetsniveau og hestens evt. dårlige erfaringer.