top of page

Trailerlæsning

Oplev verden sammen

Trailerlæsning er en vigtig del af hestens uddannelse - i hvert fald, hvis man gerne vil ud i verden sammen eller sikre sig, at man i en akut situation kan læsse og komme afsted til dyrlægen. Træningen omkring traileren fortæller så meget om, hvordan kommunikationen fungerer i det daglige, og vi kan optimere relationen med hesten markant, hvis vi kan læsse uden stress og tvang.

 

Jeg deler læsseprocessen op i mindre dele. Mange heste kan nemlig godt gå op i traileren, men hvis man stopper op, trækker vejret og lige "scanner" hesten for uro på de forskellige trin, vil man ofte kunne spotte potentielle problemstillinger. Måske vil disse senere udløse, at hesten nægter at gå med op. Jeg møder mange, som altid har kunnet læsse deres hest, og pludselig en dag siger den stop.

 

Ved at uddanne grundigt trin for trin lærer du at forebygge læsseproblemer.  Det vil desuden gavne din øvrige omgang med hesten, at du lærer at løse potentielle konflikter, før de opstår.

Det handler om timing, om at lytte, give tid og observere hvilke signaler hesten egentlig giver os og så strukturere træningen derefter.

webfil-0962.jpg
webfil-0903.jpg

Trailerlæsning skal være sikkert! Hvis vi lukker rampen, før hesten er klar, kan det blive farligt for begge parter. Brug derfor tid på træningen INDEN I skal ud og køre og hold øvelserne ved lige imellem køreturene. Selve kørslen er nemlig ikke er så behagelig for hesten og kan dermed skabe fornyet stress.

De metoder, jeg benytter, er rolige, strukturerede og pædagogiske, og de foregår uden voldsom stress og pres. Jeg har over 19 års erfaring med at læsse heste, og derfor kan jeg give dig en nøjagtig gennemgang af øvelser, der virker. Du lærer, hvordan du kan skabe de bedst tænkelige forudsætninger for, at både du og din hest får en god oplevelse med traileren og under kørslen. For nogle ekvipager drejer det sig om små ting, der skal justeres. For andre kræver det, at man gennemgår alle de små delelementer grundigt over længere tid.

Amana, min araberhoppe, havde tilbage i 2002 store vanskeligheder med at gå i trailer! Hun stejlede, sprang skævt ned ad rampen, nægtede at flytte sig, og kom hun endelig ind, så galopperede hun baglæns i panik både med og uden bagbom på! Det har resulteret i flere episoder, hvor hun sad fastklemt under bagbunden, hvilket er yderst ubehageligt at være tilskuer til! Jeg fik professionel hjælp dengang, og i dag er det så mig, der giver erfaringerne videre til andre. Særligt det med, at kunne lukke bagbommen forsvarligt, er noget, Amana virkelig har trænet mig grundigt i. Samtidig ser jeg, at det er det, folk gør mindst ud af at få øvet. Det vil jeg gerne forsøge at lave om på.

 

Jeg har et brændende ønske om, at hjælpe så mange heste og deres mennesker som muligt, med at få den samme trygge oplevelse med traileren, som jeg selv har i dag!

webfil-0897.jpg
bottom of page