Trailerlæsning

Trailerlæsning er en super lærerig og vigtig del af din og hestens uddannelse - i hvert fald, hvis I gerne vil ud i verden sammen. Træningen omkring traileren fortæller så meget om, hvordan kommunikationen fungerer generelt, og vi kan optimerer relationen med hesten markant, hvis vi griber det rigtig an.

 

Jeg bryder altid læsningen op i mindre dele. Mange heste kan godt læsses, men hvis man stopper op og ligesom "scanner hesten for uro" i de forskellige dele, kunne det godt være, man kunne tage et problem i opløbet, fordi der måske alligevel var en del uro at spore. Det handler om at lytte, give tid og observerer hvilke signaler hesten egentlig giver os, og så strukturere træningen, så den tilpasses hesten.

 

Det må efter min mening ikke være tilfældigt, om det er sikkert at læsse sin hest eller ej! Hvis man er uforberedt kan det hurtigt blive tilfældigt, fordi hesten mangler uddannelse i at forstå alle de signaler, den møder i en læsse-situation. Hvis vi lukker rampen for tidligt, kan det blive farligt for både hest og mennesker. Brug derfor tid på at træne trailerlæsning INDEN I skal ud og kører! Hold træningen ved lige imellem køreturene, da selve kørslen, ikke er så behagelig for hesten, og dermed kan skabe fornyet stress omkring hele traileren.

 

Metoderne hos mig er rolige, strukturerede og pædagogiske, og foregår uden voldsom stress og pres. Jeg har over 18 års erfaring med at læsse heste, og derfor kan jeg give dig en struktureret gennemgang af øvelser, du kan lære din hest, både før, under og efter at hesten går ind i traileren. Du lærer, hvordan du trin for trin kan skabe de bedst tænkelige forudsætninger for, at både du og din hest får en god oplevelse med traileren og under kørslen. For nogle ekvipager drejer det sig om små ting, der skal ændres, og så er problemet løst – for andre kræver det, at man gennemgår alle de små delelementer grundigt gennem længere tid.


Min hest, Amana, havde tilbage i 2002 store problemer med at gå i trailer! Hun stejlede, havde store udspilede næsebor, vendte det hvide ud af øjnene, og frem for alt så galopperede hun baglæns i panik ud både med og uden bagbom på! Det har resulteret i flere episoder, hvor hun sad fastklemt under bagbunden, hvilket er yderst ubehageligt at være tilskuer til! For tilskuer der var jeg den gang! Ind til jeg besluttede mig for at få professionel hjælp. I dag er det så mig, der giver andre professionel vejledning og undervisning i netop dette. Jeg har et brændende ønske om at hjælpe så mange heste og deres mennesker som muligt, med at få den samme trygge oplevelse med traileren, som jeg selv har i dag!

På denne video ses omtalte hest under en almindelig trailerlæsningstræning. Hun er stadig utryg men forstå alle signaler, således at jeg kan hjælpe hende sikkert ind og ud af traileren. Der er rigtig mange delelementer for at nå hertil med en nervøs hest, og det kan du lære meget mere om på mine kurser.