top of page

Jordarbejde

Fundamentet

Hele vores sikkerhedsnet i kommunikationen med hesten, ligger for mig ubetinget i jordarbejdet. "Alfabetet" starter her - en unik mulighed for at uddanne hesten til at forstå vores signaler et efter et, og for os i at lære at læse hestens meget nuancerede kropssprog. Det er et stort ønske for mig, at alle slags hestemennesker får mulighed for at lære jordarbejde med heste. Jeg formidler konkrete tekniske færdigheder om, hvordan man holder rigtigt på udstyret, giver signalerne på en venlig måde, og hvordan man placerer sig i forhold til hesten. Dette mindsker konflikter og misforståelser mellem heste og mennesker markant.

11822564_930823180309958_265438763759024
webfil-3926.jpg

Jordarbejdet indeholder en meget bred vifte af gode værktøjer og øvelser, der skaber en sikker kommunikation med hesten fra starten af. Gennem jordarbejdeøvelser lærer vi, at kende hestens reaktioner under kontrollerede forhold. Hesten lærer, hvad den stiller op med signaler fra tøjler, gjord, pisk, træk fra grime, hurtige bevægelser, materielle genstande, vægt osv. Vi kan lære den at blive guidet ud på longen, ind gennem en snæver passage, hen over en forhindring eller hen til en stol, vi vil stige op fra. Kort sagt så bliver hesten manøvredygtig i mange brugbare sammenhænge!

Jordarbejde er et sjovt og afvekslende supplement til ridningen, og så forebygger og minimerer det som sagt en lang række problemstillinger og uønsket adfærd. Alt, hvad hesten lærer fra jorden af, kan tages med i ridningen. Øvelserne giver præcision og manøvredygtighed. Derfor er den valgte ridedisciplin også underordnet i forhold til det udbytte, du og din hest får af dette arbejde!

webfil-3543.jpg
bottom of page