Jordarbejde

Hele vores sikkerhedsnet i samspillet med hesten, ligger for mig ubetinget i et godt stykke jordarbejde. "Alfabetet" starter her - en unik mulighed for at uddanne hesten til at forstå vores signaler et efter et, og for os i at lære at læse hestens meget nuancerede kropssprog.

Jordarbejdet indeholder en meget bred vifte af gode værktøjer og øvelser, der skaber en sikker kommunikation med hesten fra starten af. Gennem jordarbejdeøvelser lærer vi, at kende hestens reaktioner under kontrollerede forhold i mange forskellige sammenhænge. Hesten lærer, hvad den stiller op med signaler fra tøjler, gjord, pisk, træk fra grime, hurtige bevægelser, materialer, vægt osv. Vi kan lære den at blive guidet ud på longen, ind gennem en snæver døråbning, hen over en presenning eller hen til en stol, vi vil stige op fra. Jordarbejde er i øvrigt et sjovt og afvekslende supplement til ridningen. Alt hvad hesten lærer fra jorden af, kan gavne ridningen og alle andre situationer sammen med hesten. Derfor er den valgte ridedisciplin også underordnet i forhold til det udbytte, du og din hest får af dette arbejde!

På videoen herunder ses en øvelse, hvor hesten skal lære at at sænke hovedet og stå stille, mens den får hovedtøj på. Hesten skal først kunne stå stille og sænke hovedet, før man tilføjet hovedtøjet. En meget brugbar øvelse i mange sammenhænge.

​​